Over Bottomlines.

Bottomlines maakt ondernemen fantastisch.

We helpen je groeien vanaf de start, helpen jou bij tussentijdse financiering en bereiden jouw bedrijf voor op een eventuele exit!

Echt succesvol ondernemen is lastig wanneer je niet over de juiste actuele informatie beschikt. Zo bleek uit gesprekken met tal van ondernemers. Het waren net die gesprekken, die aan de wieg van Bottomlines hebben gestaan. Ondernemers zijn te veel tijd kwijt met het verzamelen en managen van deze informatie. Het begint al bij de boekhouding. Een trage boekhouder, accountant of ondernemers die met grote tegenzin zelf met de boekhouding aan de slag gaan. Het schiet allemaal niet op.
Eigenlijk willen bedrijven allemaal hetzelfde. Met zo min mogelijk inspanning weten waar ze staan, waar ze zouden moeten staan en waar ze naar toe moeten. Bovendien heeft een ondernemer helemaal geen trek in allerlei adviseurs en dikke rapporten.

Bottomlines helpt ondernemers met het vertalen van hun doelstellingen in hapklare actuele geautomatiseerde informatie waar je als bedrijf direct iets mee kunt. Zo wordt ondernemen fantastisch!

Dat we daarbij jouw financieel huis bouwen spreekt voor zich. Om het nog makkelijker te maken ondersteunen wij je bij het online regelen en automatiseren van je boekhouding en administratie. Dit doen we met de laatste stand van de technologie.

Je krijgt van ons een buddy of sidekick die je helpt bij het inzichtelijlk maken van je cijfers en die je helpt met het uitvoeren van jouw bedrijfs- en financiële strategie.

Dankzij onze achtergrond in accountancy, finance, e-commerce, sales en marketing, maar ook omdat we zelf ondernemingen hebben opgezet en geleid, zijn we voor elke ondernemer de ideale buddy en backoffice. We ondersteunen ondernemingen in Nederland en België in abonnement vorm. Hoe we te werk gaan laten we je graag zien, bij ons in de Gruyterfabriek in Den Bosch.

Controle. Inzicht. Groei.
Zo eenvoudig kan het zijn.
Dat is Bottomlines.

Zij zijn al klant bij Bottomlines
Ons team

Martijn Kerkhof

Co-founder

Martijn Kerkhof heeft zich toegelegd op het verbeteren van organisaties. Zijn passie is hoe je met het inzetten van technologie finance leuker maakt. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft Martijn tien jaar als registeraccountant voor Ernst & Young gewerkt en aansluitend als CFO bij een beursgenoteerd E-Commerce bedrijf. Het model van Bottomlines werd mede bepaald door zijn tijd bij een Belgische Incubator. Bij dit bedrijf hielp hij de groei te versnellen van veelbelovende starters naar succesvolle ondernemingen. Met Bottomlines helpt hij ondernemers hun dromen waar te maken waarbij hij vanuit een solide financieel huis deze ondernemer mee neemt in zijn of haar groeipotentieel.

Martijn is dol op Italië, wijnproeverijen, TV series en sport daarnaast een paar keer per week. Hij is dol op lekkere koffie en goede gesprekken met inspirerende mensen. Je bent dus van harte uitgenodigd...!

Berend Bouwmeester

Co-founder

In de afgelopen 15 jaar heeft Berend Bouwmeester leidinggevende posities bekleed en ervaring opgedaan bij grote en startende softwarebedrijven zoals IBM, Click Commerce, Zuora en SAP Hybris. Zijn interesse ligt zowel bij het uitwerken van de lange termijn strategie, missie en kernwaarden van een organisatie als het opzetten van een operationele sales & marketing structuur die snel resultaat oplevert en voorspelbaar is voor de perioden daarna. Met een brede interesse in allerlei technologieën en verdienmodellen en zijn expertise en ervaring heeft hij een goed beeld wat wel en wat zeker niet werkt.
Zijn uitdaging was om bedrijven die al een hoofdkantoor elders in de wereld hebben in Nederland van de grond af op te bouwen. Met Bottomlines is dit nu ook schaalbaar gemaakt voor start- en scale-up’s. Ondanks alle mogelijkheden waarmee het leggen van contact een stuk eenvoudiger wordt, maakt hij juist heel graag tijd vrij voor een kop koffie.

In zijn vrije tijd onderneemt Berend graag allerlei sportieve activiteiten met vrouw en kinderen, zoals skiën, voetballen of windsurfen.

Gert-Jan Mannak

Partner

De sterke kant van Gert-Jan Mannak is dat hij gemakkelijk door een proces heen kijkt en snel de vinger op de zere plek weet te leggen. Omdat hij zelf ondernemer is geweest, begrijpt Gert-Jan heel goed waar iemand met zijn bedrijf of onderneming naar toe wil. Zijn rol binnen Bottomlines rol is het coachen en begeleiden van de ondernemer. Financiële zaken hebben voor een ondernemer meestal niet de hoogste prioriteit, waar het om gaat, is dat hij ‘in control’ is. Met het model van Bottomlines van controle, inzicht en groei helpt hij ondernemers snel stappen te zetten.

In zijn vrije tijd is Gert-Jan een fanatiek hardloper. Een hardloper traint in de basis nooit alleen. Ook iemand die aan hardlopen doet, heeft iemand nodig die hem of haar begeleidt. Zo werkt het ook binnen bedrijf. Veranderen doe je in de regel het beste samen met een ander. Dat is de kortste weg naar succes.

Edwin Snijders, partner Bottomlines

Edwin Snijders

Partner

Edwin Snijders kan het beste worden omschreven als een echte verbinder. Niet alleen is hij een toegankelijke gesprekspartner maar is hij vooral iemand die gemakkelijk verbinding legt tussen strategie en uitvoering. Stimulerend, inspirerend en met een gezonde drive om altijd te streven naar het beste resultaat in combinatie met zijn jarenlange managementervaring, zorgt dat hij voor u een uitstekende (sparring-) partner, coach en adviseur is waar het gaat om complexe trajecten en processen. Edwin heeft zijn sporen o.a. verdiend als beleidsbepaler, Lid van de Raad van Toezicht en Lid van de Raad van Commissarissen bij gerenommeerde bedrijven in de automotive en financiële dienstverlening zoals Bovemij, Broekhuis Financiële Diensten en Koops Furness. Met zijn doortastende persoonlijkheid en zijn vermogen om zich uitstekend te kunnen verplaatsen in diverse situaties en probleemgebieden is Edwin een zeer ervaren klankbord wanneer u behoefte heeft aan gedegen advies of projectmanagement of coaching bij verander- en ontwikkelingstrajecten.

Edwin is een wijnliefhebber, houdt van koken en maakt regelmatig citytrips. Hij zet zich in voor het behoud en een uitbreiding van cultuur in zijn woonplaats en is in het weekend langs te lijn te vinden om zijn zoon en dochter aan te moedigen bij hun sport.

Met Kris van den Bogaert groei naar Belgische markt doorzetten.

Kris van den Bogaert

Managing Partner België

Kris van den Bogaert is een echte conceptenman. Als zelfstandig management consultant begeleidt hij ondernemers bij het bepalen van hun bedrijfsstrategie. Dat kan een ondernemer zijn die auto’s cleant, of een bedrijf wat vloertegels legt, maar net zo goed een bedrijf dat op grote schaal projecten in binnen en buitenland uitvoert. Nu is het doorspitten van bedrijfsmatige cijfers aan de meesten ondernemers niet besteed.

Het feit dat Bottomlines vanuit data-analyse en een solide financieel huis en vervolgens waarde creëert voor een bedrijf is voor veel bedrijven een welkome eyeopener. Kris is als partner van Bottomlines actief op de Belgische markt om het concept bij ondernemers actief onder de aandacht te brengen.

Richard Timman

Partner

De kracht van Richard Timman is dat hij het vizier van ondernemers heel snel weer op scherp krijgt. Vanuit de vraag waar een ondernemer zich nu echt op onderscheidt, zorgt hij voor een focus die vaak ontbreekt door alle waan van de dag. Samen met ondernemers stippelt hij de juiste koers uit en helpt hij hen zich te richten op de juiste zaken die een bedrijf verder laten groeien. Kenmerkend aan alle activiteiten die Richard Timman in het verleden heeft gedaan, is dat hij altijd innovaties heeft doorgevoerd. Zo heeft hij in 2011 als ondernemer een van de eerste bureaus voor Influencer Marketing in de Benelux geïntroduceerd. Ook heeft hij als Marketing Directeur grote retailers als AH en Kruidvat geholpen met de omslag van analoge naar digitale fotografie.

In zijn vrije tijd en als ontspanning vindt Richard het heerlijk om op een mountainbike zo hard mogelijk door het bos te fietsen. Ook slaat hij graag een balletje op de golfbaan en heeft hij een passie voor lekker eten en muziek.